Skogsville's Kennel

Alla inlägg under mars 2009

Av Skogsville - 10 mars 2009 10:35

Ester, Skogsville's When Septhember Ends stolt ägare och fotograf Linda Bill.

Pappa till Ester är Ragazzo, NordJV-06 Skogsville's Kitten's Got Claw's mamma är USA importen ASA Crown Jewl.

 


ANNONS
Av Skogsville - 9 mars 2009 16:09

Tinjan, Skogsville's A Different Beat med sin matte Åsa Z !


Stort Tack till Åsa för bilderna !


 

 
ANNONS
Av Skogsville - 9 mars 2009 09:07

Stort Grattis till Åsa med Tinjan, Skogsville's A Different Beat som igår vart B I R samt B I G - 2 för domare Barbara R Smith USA.


Thats the way to go !!!Tinjan med sina systrar Alice och Sierra. Klättrandes på en mycket snäll och förstående Freya.

Av Skogsville - 8 mars 2009 10:33

Just nu råder snöstorm ute, i min almanacka står det åttonde Mars. Något som vädergudarna missat.

Jag har fortfarande influensa, och nu har min stackars Henrik även fått den,

-Ni kvinnor pratar om att föda barn, ni...
Av Skogsville - 7 mars 2009 15:19

Vi har en svart Perrohane, som söker efter ett utställningsintresserat hem.

Han är väldigt framåt och välbyggd !

Ev. kan vi sätta ut honom på halvfoder till någon utställningsintresserad !


Ring eller maila till oss:

033-261604 el. 0736-261640 el. skogsville@skogsville.com


Av Skogsville - 7 mars 2009 11:32

 

 Hämtat från SKK.SE hemsida

Att anmäla till utställning


Till att börja med ska vi försöka klargöra vilka olika typer av hundutställningar det finns. I annonserna kan man läsa "Officiell utställning", "Inofficiell utställning", "Nationell utställning" och "Internationell utställning". Skillnaden mellan officiell och inofficiell utställning är att resultaten från den officiella utställningen registreras centralt hos SKK och sålunda finns tillgängliga för allmänheten, medan resultaten från den inofficiella inte registreras någonstans.
Arrangerande klubb måste också ansöka om tillstånd hos specialklubben eller hos SKK om att få ha en officiell status på utställningen. Den arrangerande klubben kan bara ha en officiell utställning för raser som lyder under klubbens rasansvar. Exempelvis kan Svenska Stövarklubben enbart anordna en officiell utställning för stövare, alltså inte för några andra raser.
Det är enbart på officiella utställningar som du kan erövra certifikat (cert) eller CK (championkvalité).
Skillnaden mellan nationell och internationell utställning ligger i att du på den nationella utställningen kan erhålla certifikat (som så småningom kan rendera ett nationellt championat) och på den internationella utställningen, förutom detta certifikat, även erhålla ett internationellt certifikat (CACIB) som så småningom kan ge din hund ett internationellt championat. Detta CACIB kan man dock inte tävla om förrän hunden har fyllt 15 månader. 
Var hittar man information om utställningar?
Arrangörer av hundutställningar brukar annonsera i SKKs medlemstidning Hundsport eller i respektive specialklubbs- eller rasklubbstidning. De stora länsklubbsutställningarna kan du även hitta på SKKs web-plats (http://www.skk.se/).
Rasklubbarnas och specialklubbarnas utställningar kan du hitta om du går in på SKKs web-plats (http://www.skk.se/) länksida och länkar dig till aktuell ras- och/eller specialklubb. 
Vad behöver jag veta för att anmäla?
För det första är medlemskap i arrangerande klubb obligatorisk. Undantaget är om du anmäler i valpklass eller om du anmäler till en inofficiell utställning. I de flesta utställnings-PM framgår vilken typ av blankett du ska använda vid anmälan och hur inbetalning ska ske. Det finns idag två typer av blanketter, SKKs tresidiga tävlingsanmälan och SKKs postgirotalong.
Läs noga igenom anvisningarna i utställningsinformationen och använd rätt blankett när du anmäler för att vara säker på att du kommer med.
Det kan också vara bra att läsa igenom SKKs tävlingsbestämmelser innan. Som utställare är du skyldig att känna till bestämmelserna och i dessa finns även specialbestämmelser för de olika raserna angivna (det kan t ex finnas vissa regler för att få tävla om certifikat i vissa raser).
7-10 dagar före utställningsdagen får du ett veterinär-PM tillsammans med en nummerlapp. Där står vilken tid veterinärbesiktningen är, vilken ring din hund ska vara i, hur många hundar som bedöms i respektive ring och eventuell vägbeskrivning till utställningsplatsen. Ta med nummerlappen till utställningen och glöm naturligtvis inte vaccinationsintyget! 
Själva utställningsdagen
Se till att packa din väska i god tid och tänk igenom vad du behöver ha med dig. Är det en utomhusutställning kan det vara bra att ha med kläder som skyddar mot både regn, blåst och sol. I de flesta fall finns någon form av servering i anslutning till utställningsplatsen men det är alltid trevligt att ha med sig medhavd matsäck ändå.
Klä dig i lämpliga kläder. Den som visar hunden ska utgöra en diskret bakgrund och det är bra att ha kläder som inte drar domarens uppmärksamhet från hunden (undvik t ex långa, fladdrande kjolar eller rockar när du ska vara utomhus). Tänk även på att ha bekväma skor som går bra att röra sig i och som du inte kan halka i.
Hunden bör vara väl förberedd. Har du en trim- eller klippras har förberedelserna börjat långt innan utställningsdagen. Se till att du har ett bra koppel och halsband som inte stör helhetsintrycket av hunden (inget flexikoppel!). Glöm naturligtvis inte vaccinationsintyg, vattenskål och lite godis till hunden.
Om du vill läsa mer om förberedelser för utställning kan vi rekommendera boken "Med seger i sikte" av Barbro Eklund som finns att beställa från SKKs Shop på SKKs web-plats (www.skk.se/).

Av Skogsville - 5 mars 2009 07:55

Att ta sej till och från stallet, just nu är en fara för livet ! Vi har is på gårdsplan, Henrik skulle sanda, men det hinns väl med en annan dag. Vi har fortfarande en massa snö, som smälter sakta, sakta.


Hästarna känner på sej en massa, som att våren nu äntligen är på väg. De är i full brunst nu. Våran hingst tar det med godmod. Det kommer bli en lång vår för vissa hingstar i vårt stall.


Det var en väldig massa Italienare anmälda till Enköping. Jag tror folk kommer att åka på vinthundsutställningar istället för SKK utställningar. Anledningen är priset ! Just nu höjs och höjs anmälningsavgiften allt mer.

Av Skogsville - 4 mars 2009 22:59

Perro valparna är bara så otroligt söta !


Till helgen flyttar den första valpen sedan åker de en efter en veckan efter.

Det kommer inte bara att bli mycket tomt utan väldigt skönt också, vi har nog aldrig varit med om så mycket oväsen, så mycket bajs och glupska valpar !

 

 Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skogsville's Kennel med Blogkeen
Följ Skogsville's Kennel med Bloglovin'

Gästbok

Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se